Onze digital strategist overlegt met klant om te helpen bij de online marketing strategie.

Online marketing strategie

Met een online marketingstrategie, vergroten we jouw online aanwezigheid, brengen we samen jouw doelstellingen in kaart en vertalen we deze in meetbare online doelen. Daarna gaan we op zoek naar de beste manier om deze doelen zo efficiënt mogelijk te bereiken. Dit begint bij een digital strategy audit.

Zo tillen we jouw online zichtbaarheid naar een hoger niveau. Dit kan seo strategie betekenen of een mix van content marketing, Google Ads, lead generation en social media marketing.

Onze missie? Van jouw doelgroep, jouw klanten maken.

Data als groeimotor voor online strategie

Een digitale marketingstrategie zorgt voor duidelijke keuzes en dat geeft je bedrijf een voordeel tegenover de concurrentie. Het liefste wil je het best mogelijke resultaat behalen via online campagnes. Dat is logisch. Het is daarom van groot belang dat je de juiste kanalen inzet, het juiste verhaal vertelt, de juiste doelgroep aanspreekt en de perfecte timing kiest.

Met behulp van de beschikbare data (denk maar aan zoekvolumes van specifieke trefwoorden, Facebook data, Google Analytics website data enz.) nemen wij data-gestuurde beslissingen om je bedrijf digitaal te laten groeien. Want, meten is weten.

Onze expert maakt een digital strategy audit op maat van jouw bedrijf.
Nicolas, onze digital strategy expert gebruikt data om jouw online marketingstrategie op te stellen.

Actieplan onderbouwd door strategie

Als hands-on bedrijf vinden we het heel belangrijk om snel tot actie over te gaan, steeds vanuit een onderbouwde digitale strategie.

Concreet krijg je daarom dus van ons een uitgebreid actieplan met daarin:

  • Bedrijfsdoelstellingen vertaald naar online marketingdoelstellingen
  • Concurrentieanalyse
  • Beschrijving van je doelgroep (persona’s)
  • Bepaling van je customer journey
  • Keuze van kanalen
  • Strategie per kanaal
  • Budget & resources allocatie

Dit steeds op maat van jouw bedrijf.

Samenwerken met Digital KIXX

Wij geloven in co-creatie. Samen met onze marketingstrateeg ga je aan de slag om de ideale combinatie aan online marketing kanalen te bepalen. We starten met een kick off sessie, bespreken je groeiambities, doelgroep en jouw positionering.

De voordelen van co-creatie:

We duiken diep in het het zoekgedrag van jouw potentiële klanten. Zo identificeren we waar de opportuniteiten liggen en krijgen we inzicht in de buyer journey. Deze trefwoorden analyse vormt de basis om een SEO-strategie op te stellen en aan on-page optimization te doen.

We doen een SEO audit en analyseren de huidige content op uw website en structuur. We doen daarnaast een technische analyse en bepalen welke zoekwoorden horen bij welke pagina. We optimaliseren vervolgens de pagina’s volgens de regels van de kunst. Tenslotte bepalen we welke nieuwe pagina’s moeten gemaakt worden op basis van een grondige analyse.

Off-page optimization heb je zelf niet helemaal in de hand aangezien deze off-page optimalisatie afhangt van hoe vaak er naar jouw website gelinkd wordt en hoe vaak jouw content gedeeld wordt. We doen daarom aan linkbuilding om de autoriteit van je website te verhogen en met als gevolg hoger te scoren in Google.